Informació dels vols

/Informació dels vols

D'INTERÈS SI HEU DE VIATJAR EN AVIÓ

EQUIPATGE

Què hem de tenir en compte en fer les maletes?

Normalment la majoria de companyies aèries deixen carregar un pes d’entre 7 i 10kg en l’equipatge de mà.

Referent a l’equipatge a facturar  amb Ryanair, Easyjet i Vueling són 20kg. Les companyies regulars com Airlingus, Iberia, etc. la facturació d’equipatge també és de 20kg.

Atenció! Teniu en compte la nova normativa d’equipatge de Ryanair. Actualment sinó es paga l’embarcament prioritari, que són 5€ per trajecte, s’ha d’accedir al mostrador de facturació a facturar l’equipatge de mà de manera gratuïta. Aquí podeu trobar més informació.

Confirmeu que s’hagi contractat equipatge a facturar. No tots els centres educatius ho contracten. L’excés d’equipatge es pagarà en funció de la companyia aèria.

Consulteu l’enllaç segons la companyia amb què viatgeu, aquí trobareu la informació més detallada.

Normatives específiques de les companyies aèries:

logo_vols_vuelinglogo_vols_easyjetlogo_vols_ryanairlogo_vols_aerlinguslogo_vols_norwegian

A L’AEROPORT

Per tal d’ajudar el personal aeroportuari a l’hora de detectar els líquids, haurem de
· mostrar tots els líquids que portem als agents aeroportuaris dels controls de seguretat per a la seva inspecció. Recomanable portar-los dins una bossa de plàstic transparent de tancament hermètic per a que sigui més fàcil.
· treure els ordinadors portàtils i altres dispositius electrònics i elèctrics grans de l’equipatge de mà. S’examinaran per separat i, al mateix temps, també ens poden escorcollar. Tots els menors d’edat que s’escorcollin, hauran de fer-ho davant de la presència dels professors, normalment fan descalçar, sobretot si es porten botes i bambes.

Consulta l’estat del teu vol:

logo_vols_vuelinglogo_vols_easyjetlogo_vols_ryanairlogo_vols_aerlinguslogo_vols_norwegian

NORMATIVES DE LÍQUIDS

En l’equipatge de mà, únicament podeu dur petites quantitats de líquids. Aquests líquids s’han de transportar en envasos individuals amb una capacitat màxima de 100 mil·lilitres cadascun. Amb un màxim de 1 litre. S’ha d’embalar aquests envasos en una bossa de plàstic transparent amb tancament hermètic, que ha de mesurar aproximadament 20×20 cm (observeu la fotografia). Sobretot si voleu a Anglaterra.

Recomanem, si factureu maleta, posar tot el necesser a l’equipatge facturat per evitar problemes.
La definició de líquid inclou:

· continguts d’envasos pressuritzats, entre els quals es troben l’escuma d’afaitar i altres escumes.
· aigua i altres begudes, sopes, xarops.
· cremes, locions i olis, pastes (inclosa la pasta de dents),
· pastes, també la pasta de dents.
· gel, com per exemple, gel de dutxa o xampú.
· altres articles de similar consistència.

liquids1

liquids2

Què es pot portar?

· porteu els líquids en les bosses que factureu – les normes solament afecten a l’equipatge de mà;
· porteu en el equipatge de mà, medicines i necessitats dietètiques, us poden demanar explicacions de per què són necessaris. S’ha de portar certificat mèdic (sobretot si es porten agulles (tipus insulina, o inhalador tipus ventolí)
· comprar líquids com begudes i perfums als establiments dels aeroports situats després del punt on s’ensenya la targeta d’embarcament o, també, a bord d’un avió operat per una aerolínia europea. Si aquests productes es venen en una bossa precintada especial, no els pot obrir abans que aquests siguin examinats ─ si ho feu, se’n podrien confiscar els continguts en el punt de control.