Drets dels viatgers

/Drets dels viatgers

INFORMACI√ď D'INTER√ąS PELS VIATGERS

  Condicions generals del Viatge Combinat:

  Adjuntem a continuació el document amb les condicions generals dels viatges combinats.

   Informació Normalitzada relativa al Viatge Combinat:

   Adjuntem a continuació el document amb la informació normalitzada relativa als Viatges Combinats.

   INFORMACI√ď D'INTER√ąS SI HEU DE VIATJAR EN AVI√ď

   Drets dels passatgers (retards i cancel·lacions):

   Els passatgers que tenen un vol reservat a través d’una companyia aèria i es troben, que per causes alienes al passatger, s’els hi denega l’embarcament, és cancel·la el vol o aquest pateix un retard de llarga durada, han de saber que, tal i com indica la normativa europea, tenen dret a reclamació.
   Per a reclamar a l’aeroport o conèixer les alternatives, els passatgers es poden dirigir als MOSTRADORS DE LA COMPANYIA aèria o contactar amb aquesta a través del telèfon d’atenció al client.

   Reclamacions:

   Per fer una reclamació després d’una cancel·lació de vol, retard o d’una denegació d’embarcament, us haureu de dirigir al formulari en línia de la companyia aèria. No tindran dret a reclamació els retrasos o cancel·lacions classificats com a circumstancia extraordinària. La gestió de les reclamacions s’han de realitzar de manera individual.

   Important:

   En cas de cancel·lació o retard del vol és important guardar tot els tiquets de les despeses ocasionades i la targeta d’embarcament. En cas de fer una reclamació ja sigui a la companyia aèria o a la companyia asseguradora contractada, es demanaran sempre els comprovants originals de les despeses. No es pot reclamar sense aquesta documentació.

   Equipatge malmès o retardat:

   Si l’equipatge no arriba a destí amb el vol, es retarda la seva entrega o pateix desperfectes, abans de sortir de la zona de recollida de maletes us haureu de dirigir a l’oficina de Lost and Found. Un cop a l’oficina de Lost and Found, haureu de fer el Parte de Irregularitat del equipatge (PIR). Un cop fet el PIR, comença la cerca de l’equipatge a través d’un sistema que integra tots els aeroports. Podreu consultar l’estat de la recerca al sistema WorldTracer indicant el codi PIR. En el cas que no es faci el PIR, no serà possible fer cap reclamació a la companyia aèria ni tampoc a través de cap assegurança. En el cas que us trobeu fora del lloc de residència i necessiteu adquirir productes de primera necessitat, podreu reclamar els costos sempre i quan guardeu els tiquets o factures i el PIR. Consultar condicions per cada companyia aèria.

   ¬†Consulta l’estat del teu vol:

   logo_vols_vuelinglogo_vols_easyjetlogo_vols_ryanairlogo_vols_aerlinguslogo_vols_norwegian

   Normativa europea:

   El¬†Reglament 261/2004¬†estableix que en cas de denegaci√≥ d‚Äôembarcament contra la seva voluntat,¬†cancel¬∑laci√≥ o retard del vol, el passatger t√© dret al reemborsament o a un transport alternatiu: La companyia a√®ria per tant ha d‚Äôoferir al passatger alguna de les seg√ľents opcions:

   • Reemborsament en 7 dies del cost √≠ntegre del bitllet en el preu al que es va comprar, corresponent a la part o parts del viatge no efectuades i a la part o parts del viatge efectuades, si el vol ja no te ra√≥ de ser en relaci√≥ amb el pla de viatge inicial del¬†passatger , quan procedeixi, un vol de tornada al primer punt de partida el m√©s¬†r√†pidament possible.
   • La conducci√≥ fins al dest√≠ final en condicions de transport comparables, el m√©s¬†r√†pidament possible.
   • La conducci√≥ fins al dest√≠ final en condicions de transport comparables, en una data¬†posterior a la convinguda per el passatger, en funci√≥ dels seients disponibles.

   En cas de destinacions on hi hagi més d’un aeroport, el transportista aeri encarregat d’efectuar el vol que ha ofert al passatger a un altre aeroport diferent al que es va efectuar la reserva, deurà fer-se càrrec de  les despeses de transport del passatger des d’aquest segon aeroport fins a l’aeroport inicialment reservat o un altre lloc proper convingut per el passatger.

   La companyia a√®ria ha d‚Äôoferir gratu√Įtament als passatgers:

   • Menjar i beguda suficient, en funci√≥ del temps que sigui necessari esperar.
   • Allotjament en un hotel en el cas de que sigui necessari pernoctar una o varies nits, o en el cas de que sigui necessari una est√†ncia addicional a la prevista per el passatger.
   • Transport entre l‚Äôaeroport i el lloc d‚Äôallotjament
   • Dos trucades telef√≤niques, missatges de fax o correus electr√≤nics.

   M√ČS INFORMACI√ď AL BUTLLET√ć OFICIAL DE L’ESTAT:

   REGLAMENT CE N¬ļ261/2004 DEL PARLAMENT EUROPEU I DEL CONSELL
   https://www.boe.es/doue/2004/046/L00001-00007.pdf